Elektrobicykle FOCUS – prehľad značky a naše skúsenosti | velocity.sk Načítavam...
Vyber si jazyk a menu
jazyk / language
mena / currency
Košík
Spolu:
0
alebo
Cena pre registrovaných: 0 €, Ušetríš: 0
Prihlásenie / Registrácia
Alebo sa prihláste cez
Registruj sa u nás a nakupuj za najlepšie ceny na internete aj v našej predajni a získaj množstvo ďalších exkluzívnych výhod.
alebo sa registrujte cez

Ďakujeme Vám za registráciu na našej stránke.

Predtým ako sa prihlásite, je potrebné overiť Vašu e-mailovú adresu kliknutím na odkaz v aktivačnom e-maily, ktorý Vám bol automaticky zaslaný spolu s prihlasovacími údajmi.
Menu

Ponuka dňa

BLACKBURN Click USB Black Rear
-40%
Sk / €

Elektrobicykle FOCUS – prehľad značky a naše skúsenosti

Značku FOCUS Bikes založil v roku 1993 niekoľkonásobný majster sveta v cyklokrose Mike Kluge s víziou priniesť na trh prémiové horské bicykle. Slogan „Ride away“ sleduje značka len jeden cieľ: vytvárať zážitky z jazdy, ktoré presahujú predstavivosť cyklistu. Podľa značky to znamená spojenie geometrie a pohonného systému do inteligentného celkového balíka s cieľom vyvinúť a vyrobiť najlepší horský bicykel Focus, elektrobicykel Focus a cestný bicykel Focus. Početné ocenenia v odborných časopisoch podčiarkujú vysoké štandardy kvality a zameranie sa na geometriu, pôžitok z jazdy v spojení s dizajnom robia zo značky Focus jednu z najlepších na svete.


V tomto článku sa dozvieš

  • Prehľad značky Focus
  • Prehľad horských elektrobicyklov Focus
  • Viac informácií o Focuse Thron²
  • Viac informácií o novom Focuse Jam² SL
  • Viac informácií o Focus Jam² - séria 6 a séria 7

Focus elektrobicykle: “Up, down and up again”


Detailom všetkých označení elektrobicyklov Focus je mocninové číslo za každým názvom modelu. Spoločnosť zo Stuttgartu ho používa na zdôraznenie zábavného faktora svojich bicyklov. Ide o spojenie jedinečných jazdných vlastností Focus bicyklov, ktorá vychádza z prepracovanej geometrie s výhodami moderného elektrického pohonu. Dlhodobým cieľom divízie elektrobicyklov Focus je vyvinúť najagilnejší elektrický all mountain a najľahší elektrický horský bicykel. Radosť z bicyklovania je vždy tou najvyššou prioritou! Na dosiahnutie tohto cieľa sa spoločnosť Focus Bikes zameriava na dokonalú geometriu so správnym systémom pohonu pre daný účel. S celoodpruženým modelom Focus Jam² je trail absolútnou prioritou, zatiaľ, čo Focus Thron² nachádza tú správnu rovnováhu medzi trailom a jazdou v teréne. Elektrický hardtail Focus Aventura² na druhej strane pridáva nádych pohodlia, no stále je pripravený na bikepackingové výlety aj mimo spevnených ciest. V závislosti od série sú elektrobicykle Focus k dispozícii s modernými pohonmi Bosch, Shimano alebo Fazua. Inteligentné riešenia detailov, ako je prakticky neviditeľná a integrovaná batéria v spodnej trúbke, podčiarkujú inovatívny charakter Elektrobicyklov FOCUS. Výsledok je jasný - viac trás, viac hôr, viac zábavy!

Horské elektrobicykle Focus

  • Focus THRON²: Trail and Tour
  • Focus JAM² SL: All-mountain
  • Focus JAM²: All-Mountain
  • Focus JARIFA²: Touring Hardtail
  • Focus SAM²: Enduro

Focus THRON²


Ide o najpolulárnejší a u nás najpredávanejší elektrobicykel značky. Bicykel v sebe spája elektrobicykel, s ktorým sa viete zabaviť v teréne a spoľahlivo vás odvezie aj na nenáročnej cyklotúre - čo je aj motto tohto bicykla - “Od túr cez horský terén až po každodenné dochádzanie do práce a bike packing”.

Bicykel má batériu o kapacite až 750Wh a zdvih vidlice je 130mm.

S určitými zmenami v konfigurácií je Thron² k dispozícií aj s funkčným balíkom EQP (blatníky, nosič a osvetlenie) - záleží len na vás, kam bude vaša cesta smerovať.

Focus špeciálne vyvinul tzv. “C.I.S. Dizajn” (Cockpit Integration Solution), to zaisťuje čistý kokpit a zároveň plynulé radenie a brzdenie. Všetky káble vedú z riadidiel do predstavca a cez headset do rámu.

Pri Throne² sa stretnete s “F.O.L.D.” kinematikou odpruženia. Ide o prepracované pruženie zadnej stavby s progresívnou geometriou. Bicykle vás podrží aj pri ťažšom teréne. Výsledkom systému je pruženie, ktoré ponúka veľkú stabilitu, vďaka čomu sa budete cítiť bezpečne v akomkoľvek teréne.

Modely Thronu² sú vybavené elektromotormi Bosch Performance CX (4. generácie) s podporou jazdy až do rýchlosti 25km/h a s krútiacim momentom 85Nm, ktorý bohate stačí aj tým najnáročnejším jazdcom.

Skvelým pomocníkom, ktorý sa nám osvedčil je režim “eMTB”, pri ktorom sa podpora motora automaticky prispôsobí vašej jazde. Bosch priniesol pre elektrobicykle spojenie jedného systému v podobe nového “Smart systému”, kde nájdete najpopulárnejšiu kombináciu 750 Wh batérie a veľmi dobre čitateľného displeja Kiox 300, ktorý je nabitý funkciami. Batéria je integrovaná do spodnej trubice, ale je odnímateľná pre nabíjanie.

Focus JAM² SL


Moderná koncepcia super ľahkého horského elektrobicykla. Focus sa zameral na ľahký karbónový rámu s označením “MAX” a pohon zabezpečuje nová Fazua Ride 60 s krútiacim momentom 60 Nm a 430 Wh batériou. Zdvih vidlice je 160mm.

Jam² SL je o posúvaní hraníc ľahkého dizajnu horského elektrobickyla. Vďaka karbónovej vrstve MAX je tento celokarbónový rám super ľahký bez akýchkoľvek kompromisov v oblasti tuhosti. Dôraz sa kladie na balanc s, čo najhrubším karbónom, ktorý je potrebný pre optimálnu pevnosť a stabilitu a zároveň, čo najtenší pre ultraľahkú váhu. Výsledkom je radikálny a minimalistický dizajn s dôrazom na pevnosť a váhu.

Vďaka vysokej účinnosti systému FAZUA a batérii s kapacitou 430 Wh sa vaša jazda nezastaví skôr, ako dosiahnete svoj vlastný Rider`s High. Ak skutočne potrebujete ešte viac, pridanie extendera dojazdu vám ponúkne ďalších 210 Wh.

Pohonný systém už obsahuje tri rôzne jazdné režimy. Okrem toho môžete pomocou aplikácie FAZUA individualizovať podporu motora na základe vašich preferencií pri jazde. Umožňuje vám nastaviť maximálny výkon a správanie sa podpory podľa vašich osobných potrieb.

Jednotka FAZUA Ride 60 poskytuje pocit prirodzenej jazdy, ale stále vás podrží vo všetkých stúpaniach. Kompaktný a ľahký, no zároveň výkonný systém má krútiaci moment 60 Nm a maximálny výkon 450 W. Ak potrebujete dodatočný push, funkcia boost vám pomôže zdolať aj tie najstrmšie úseky.

Systém FAZUA dokonale zodpovedá našej predstave ľahkého e-MTB a je plne integrovaná do spodnej rámovej trúbky. Tichý motor vás navyše nebude odvádzať od vášho dokonalého zážitku z jazdy, takže svoju myseľ môžete nechať plynúť v úsekoch hore aj dole. 

Focus JAM²


Elektrobicykle JAM² by sme najjednoduchšie mohli rozdeliť na dve skupiny a to séria 6 a séria 7.

Focus JAM² séria 7


Modely z tejto série a to 7.0, 7.8 a 7.9 majú motor Shimano EP8 a batériu o kapacite 720Wh. Zdvih vidlice je 150mm.

Z tejto série vedia benefitovať dva typy jazdcov, a to v aj rôznymi spôsobmi. Skúsení jazdci oceňujú hravosť Jamu², ktorý je v teréne rýchly a obratný. Ocenia správanie sa bicykla v rýchlych zatáčkách, plynulosť jazdy na rovinkách a rozloženie váhy. Menej skúsení jazdci oceňujú skvelú kontrolu nad bicyklom, bicykel im poskytuje skvelý feedback a pomáha im, v prípade menších chýb.

Jam² série 7 poskytuje vylepšené a vyladené rozloženie váhy, keďže váha sa posunula nižšie, čo prispieva lepším jazdným vlastnostiam. Dokážete použiť teleskopickú sedolovku s vyšším zdvihom. V technickom teréne pomáha ovládaniu bicykla nižšia výška pedálov nad zemou.

Kinametika od Focus s názvom F.O.L.D bola vyvinutá pre hladkú a citlivú jazdu v teréne so skvelou odozvou na pruženie bicykla. Z našich skúsenosti vieme, že tento pocit by sme prirovnali k veľmi aktívnemu a až hravému, s ktorým sa u elektrobicyklovv tejto kategórií nestretávame.

Skvelý motor Shimano EP8 ponúka výkon 85Nm a dopomoc až do 25km/h. Môžte si nastaviť personalizované jazdné režimy, ktoré podporujú až dvoch jazdcov. Betéria má kapacitu 720Wh a je plne integrovaná. Je ju možné stále ľahko vybrať pre externé aj interné nabíjanie.

Je tu použitý tzv. “C.I.S. Dizajn” (Cockpit Integration Solution), to zaisťuje čistý kokpit a zároveň plynulé radenie a brzdenie. Všetky káble vedú z riadidiel do predstavca a cez headset do rámu.

Novo vyvinutý Flip Chip je spojenie v ráme, ktoré sa dá nastaviť podľa požiadavok jazdca. Malé nastavenie v geometrii bicykla, ktorý poskytne ešte agresívnejší jazdný štýl. Ide o nastavenie uhla hlavy tlmiča, ktorý v opačnom prípade z bicykla spraví ešte viac zjazdovo orientovaný stroj.

Focus JAM² séria 6


Modely z tejto série a to 6.7, 6.8 a 6.9 majú motor Bosch Performance CX a batériu o kapacite 625Wh a zdvih vidlice je 150mm.

Účinný a spoľahlivý motor Bosch Performance CX (generácia 4) je použitý naprieč týmito modelmi. Podpora jazdca je až do 25km/h so silným výkonom 85 Nm. Najsilenjší motor od Boschu je perfektne integrovaný s Jamom² a jazdu robí svižnú a responzívnu. V skvelom režime eMTB sa podpora automaticky prispôsobuje vašemu štýlu jazdy a pomáha pri lepšom dávkovaní výkonu.

Batéria Bosch Powertube je plne integrovaná do spodnej rámovej trúbky, avšak stále prístupná vďaka vyberaniu a tým pádom je možnosť nabíjania interná alebo externá. Kapacita 625Wh bohate postačuje k jazde po všetkých trailoch znova a znova.

Pri sérií Jam² 6 je Flip Chip riešenie použité rovnako, avšak na inom mieste na bicykli. Pri kúpe Jamu² série 6 nieste viazaný na jednu veľkosť kolies, v ráme je použité riešenie dvoch polôh osky. Tzv. spodná poloha je optimalizovaná pre 27.5” kolesá so širšími plášťami a tzv. horná poloha je pre 29” kolesá. Vidlica bicykla je prispôsobená pre obe veľkosti kolies, čiže vo finále viete jazdiť bicykel s 27.5” kolesami, 29” kolesami, ale aj ako mullet (29”/27.5”).

Zdielané vlastnosti so sériou 7 sú F.O.L.D. systém odpruženia a C.I.S. systém vedenia bowdenov do predstavca pre čistý vzhľad bicykla.
Naša predajňa
Servis Bicyklov
Ako posielame bicykle
Každý bicykel pred odovzdaním, alebo odoslaním poskladáme, skontrolujeme a nastavíme. Keď bicykel posielame, uvoľníme riadidlá, dáme dole predné koleso, pedále (ak sú súčasťou balenia) a zabalíme ho do krabice, v ktorej ho odosielame.
Ako posielame bicykle
Našiel si lepšiu cenu?
Ak si našiel niekde lepšiu cenu za tovar, ktorý máme v eshope, klikni na link pod cenou produktu, pošli nám sumu a link na lacnejší tovar, my ti napíšeme či vieme cenu dorovnať.
Našiel si lepšiu cenu?
Doprava
Tovar posielame prostredníctvom kuriéra DPD, s doručením do 24 hodín po odoslaní. Pri objednávkach nad 300 eur je doprava zadarmo (ak nie je iná akcia).
Doprava
Platba
Za svoju objendávku môžeš zaplatiť, kartou, v hotovosti, na dobierku, alebo platbou prevodom.
Platba
Ako vrátim tovar?
Nepoškodený tovar v originálnom obale, s kompletnou dokumentáciou a faktúrou/bločkom nám pošli prostredníctvom kuriérskej služby, alebo prines do predajne na Lamačskú cestu 8 v Bratislave. Viac info aj formulár na odstúpenie od zmluvy nájdeš v obchodných podmienkach, alebo nám napíš na eshop@velocity.sk.
Ako vrátim tovar?
ASSOS
BIANCHI
CANNONDALE
FACTOR
HOKA
KTM
MERIDA
ON
ORBEA
POC
RIESE & MÜLLER
Wahoo
WOOM