ORBEA WILD 2023 | velocity.sk Načítavam...
Vyber si jazyk a menu
jazyk / language
mena / currency
Košík
Spolu:
0
alebo
Cena pre registrovaných: 0 €, Ušetríš: 0
Prihlásenie / Registrácia
Alebo sa prihláste cez
Registruj sa u nás a nakupuj za najlepšie ceny na internete aj v našej predajni a získaj množstvo ďalších exkluzívnych výhod.
alebo sa registrujte cez

Ďakujeme Vám za registráciu na našej stránke.

Predtým ako sa prihlásite, je potrebné overiť Vašu e-mailovú adresu kliknutím na odkaz v aktivačnom e-maily, ktorý Vám bol automaticky zaslaný spolu s prihlasovacími údajmi.
Menu

Ponuka dňa

TUBOLITO Duša City/Tour 28" - AV 100 g
-60%
Sk / €

ORBEA WILD 2023

Pre rok 2023 Orbea pripravila vynovený WILD. Ide je elektrický horský bicykel vyrobený pre náročný terén, ktorý je vybavený motorom Bosch CX, v najvyššej konfigurácií ponúka nový motor Bosch CX Race. V ponuke sú 625 Wh alebo 750 Wh batérie. Je postavený na karbónovom alebo hliníkovom ráme a ponúka veľa možností prispôsobenia.

V tomto článku sa dozvieš

  • Výboj nového modelu Wild
  • Detailný pohľad na kľúčové prvky Wildu
  • Použitý motor vo Wilde
  • Rôzne verzie
  • Geometria bicykla
  • Ako sa na novom Wilde jazdí
  • Pre koho je Wild určený?

Orbea vie, ako postaviť elektrobicykel, čo už dokázala so svojím ultraľahkým elektrobicyklom - Rise, čím si zabezpečila mnohé ocenenia v popredných skupinových testoch najlepších svetových magazínov. Nás vo Velocity si získal vynikajúcou ovládateľnosťou a dobrou integráciou motora a batérie. Teraz je tu jeho veľký brat, WILD - aktualizovaný. Na papieri sa tieto dva koncepty nemôžu líšiť: zatiaľ čo Rise je ľahký, spolieha sa na malú batériu a prirodzenú asistenciu, WILD je o maximálnom výkone a má veľkú batériu na dlhé a náročné jazdy na trailoch. Vlajková loď modelu M-LTD stojí 11 999 EUR a je vybavená novým motorom Bosch Performance Line CX Race. Rám poskytuje zdvih 160 mm vzadu, ktorý je spárovaný so 170 mm vidlicou a použité sú 29-palcových kolesách. Vďaka konfigurátoru MyO sú k dispozícií tiež nespočetné možnosti prispôsobenia. 

Vývoj modelu Wild


Popredný svetový magazín ebike-mtb navštívil Orbeu v Španielsku aby dostal viac informácií zo zákulisia tohto výnimočného bicykla. Dostali možnosť otestovať nový WILD M-LTD a dozvedieť sa viac o jeho vývoji a výrobe. Sídlo spoločnosti sa nachádza v Baskicku, kde bola založená pred viac ako 100 rokmi ako výrobca zbraní. V tridsiatych rokoch minulého storočia prešli na výrobu bicyklov. A odvtedy to tak zostalo, nielen pri vývoji a navrhovaní bicyklov, ale aj pri striekaní rámov a výrobe kompletných bicyklov na objednávku priamo na mieste. Niekoľko dní testovali rôzne konfigurácie WILD-u M-LTD na miestnych trailoch.

Orbea WILD M-LTD 2023 v detailoch


Nový WILD M-LTD sa vyznačuje moderným a osobitým dizajnovým jazykom. Káble sú vedené do rámu cez hlavovú trubku a znovu sa objavia až krátko predtým, ako sa dostanú ku komponentom, kde sú potrebné, vďaka čomu majú čistý vzhľad. To podčiarkuje súvislá spodná trubka, pretože španielska značka sa rozhodla pre lepšiu tuhosť odnímateľnej batérie. V porovnaní s predchodcom je nový WILD údajne o 51,59 % tuhší a o 901 g ľahší.
Pre tých, ktorí uprednostňujú kov, je WILD dostupný aj s hliníkovým rámom, ktorý vyzerá veľmi podobne ako karbónový model. Rozdiel spoznáte len vďaka zvarom na zadnej strane. Hlavný čap zadnej časti zakrýva malý blatník, ktorý zabraňuje uviaznutiu štrku a blata a tým poškodeniu laku. Veľkoryso dimenzované sedlo a chrániče pod reťazou tiež chránia rám tým, že odrážajú klepanie reťaze, vďaka čomu je bicykel na traily tichý.
Ovládač systému Bosch integrovaný do hornej trubice poskytuje prehľad o stave batérie a režime podpory, ktorý ste si vybrali. Režim podpory môžete zmeniť pomocou ovládača systému alebo ovládača Bosch Mini Remote na riadidlách. Diaľkové ovládanie je bezdrôtové, spolieha sa na pripojenie Bluetooth.

Koncept motora a batérie Orbea WILD 2023


V závislosti od modelu je Orbea WILD k dispozícii s motorom Bosch Performance Line CX alebo CX Race. Variant CX Race je takmer identický s existujúcim radom motorov CX, pričom sa líši predovšetkým spôsobom vyladenia softvéru. V porovnaní s motormi, ktoré sú menej zamerané na konkurenciu, prichádza s režimom Race, vďaka ktorému reaguje citlivejšie na vstup do pedálov, rýchlejšie uvoľňuje výkon a pomáha dlhšie, keď prestanete pedálovať. Motor je krásne integrovaný do rámu a je dobre chránený veľkou plastovou protišmykovou doskou. Pri napájaní motora máte buď 625 Wh alebo obrovskú 750 Wh batériu Bosch PowerTube. Je na vás, aby ste sa rozhodli, ktorú z nich chcete, pretože si ju môžete vybrať v konfigurátore MyO. Batéria je trvalo integrovaná a nedá sa vybrať kvôli nabíjaniu, čo je malá komplikácia. Nabíjací port je však ľahko prístupný, umiestnený nad motorom a chránený pred nečistotami a vlhkosťou utesnenou klapkou.

Nový WILD je dostupný v troch hliníkových verziách výbav a v štyroch karbónových verziách.


Radi by sme vám predstavili model najvyššej výbavy a to M-LTD novej Orbea WILD, ktorá sa spolieha na odpruženie FOX Factory. Vpredu dostanete vidlicu FOX 38 so zdvihom 170 mm so špičkovým tlmičom GRIP2, ktorý vám umožní nastaviť tlmenie kompresie a odskoku pri vysokej a nízkej rýchlosti. Rovnako ako vidlica, aj tlmič FLOAT X2 predstavuje vlajkovú loď radu FOX so zdvihom 160 mm. Tento model podľa výrobcu váži vo veľkosti L neuveriteľných 20.9kg!
Vďaka štvorpiestikovým brzdám Shimano XTR a 200 mm kotúčom GALFER Wave vpredu aj vzadu máte dostatok brzdnej sily, ktorá vás spoľahlivo privedie k zastaveniu aj pri dlhých a strmých zjazdoch. O prevody sa stará sada Shimano XTR, ktorá poskytuje 510% rozsah prevodov a presné a rýchle radenie. Karbónové kolesá Mountain Control MC 32 LTD dodáva nová interná značka Orbea Oquo, rovnako ako hliníkové varianty Oquo 32 Team, ktoré si môžete zvoliť v konfigurátore, ak chcete. Na kolesá je namontovaná sada pneumatík MAXXIS, ktorá pozostáva z 2,4″ Minion DHR II s mäkkou zmesou MaxxGrip a robustným prívlastkom DH, spárovaná s 2,5″ ASSEGAI, ktorá sa spolieha na tvrdšiu zmes MaxxTerra a ľahší plášť EXO+ vpredu. . Ak chcete väčšiu ochranu proti prepichnutiu a chcete znížiť tlak v pneumatikách pre väčšiu priľnavosť, odporúčame vám vybrať si hliníkové kolesá a/alebo vymeniť kryt EXO+ za niečo pevnejšie – čo bude podľa Orbea dostupné v online konfigurátore.

Rôzne modely novej Orbea WILD 2023


Spolu s M-LTD ponúka Orbea aj modely M-Team, M10 a M20. M-Team stojí 9 499 EUR ide o model pod M-LTD s rovnakým odpružením FOX Factory, buď so zdvihom vidlice 170 mm alebo 160 mm. Nový motor Bosch Performance Line CX Race je exkluzívny iba pre model M-LTD: ostatné verzie sú vybavené so štandardnou Performance Line CX. Namiesto karbónových kolies sa M-Team spolieha na hliníkové kolesá Oquo MC 32 Team, hoci karbónové kolesá sú voliteľne dostupné v konfigurátore. Čo sa týka bŕzd pri táto verzia je vybavená párom spoľahlivých štvorpiestových bŕzd XT a zo sady rovnakým radením XT, všetko dodáva Shimano. M10 za 8 399 € je vybavený 3-polohovou vidlicou FOX 38 FLOAT Performance GRIP a vzduchovým tlmičom FLOAT X Performance, obe poskytujú zdvih 160 mm. V konfigurátore však môžete upgradovať na vyššiu vidlicu FOX 38 s tlmičom GRIP2. Model M10 sa spolieha na štvorpiestové brzdy Shimano Deore. Ak dávate prednosť hliníkovému rámu, španielska značka ponúka na výber tri verzie: H10, H20 a H30. Za 6 999 € je špičkový hliníkový model H10 vybavený vidlicou FOX 38 FLOAT Performance a tlmičom FLOAT X Performance, ktorý ponúka zdvih 160 mm vpredu aj vzadu. Rovnako ako rám je aj sada kolies Oquo MC 32 Team vyrobená z hliníka.

Geometria Orbei WILD 2023


Nová Orbea WILD 2023 je k dispozícii v štyroch veľkostiach od S–XL, ktorá by mala byť vhodná pre jazdcov s výškou od 155 do 205 cm. Pri veľkosti L (435 mm) je sedlová trubka na pohľad krátka, no umožňuje vám plne zasunúť 200 mm teleskopickú sedlovku vďaka priamemu dizajnu, ktorý sľubuje dostatočnú voľnosť pohybu na traili. Aby sa skombinovali skvelé schopnosti pri stúpaní s výkonom v zjazdoch, vývojový tím v Orbea dal novému WILD-u strmý uhol sedlovej trubky 77,5°, čo by vás malo dostať do efektívnej polohy pri šliapaní. To je kombinované s uhlom hlavy 64°, ktorý poskytuje stabilitu a istotu pri rýchlosti a strmých zjazdoch. 448 mm dlhé vzpery zadnej stavby sú stredne dlhé a zostávajú statické pri všetkých veľkostiach rámu.

Jazda na Orbei WILD 2023


Jazdecká pozícia na Orbea WILD 2023 je vzpriamená, no napriek tomu máte pocit, že máte väčšiu váhu na riadidlách ako na sedle. Aj keď toto rozloženie hmotnosti “na rukách” môže byť pri dlhých túrach trochu nepohodlné, umožňuje bicyklu podávať dobré výkony v technických stúpaniach, pričom predné koleso drží na mieste a je pod kontrolou. Zadné odpruženie sa mierne pohupuje, keď šliapete do pedálov, no vytvára veľkú trakciu v technickom teréne do kopca. Aj keď máte motor nastavený na režim Race a získate veľa sily v momente, keď roztočíte kľuky, zadné koleso nestratí trakciu.
Pri porovnaní dvoch možností veľkosti batérie si všimnete, že WILD je citeľne živší s menšou batériou. Mohli by ste si povedať, že väčšia a ťažšia 750 Wh batéria ešte viac zaťaží prednú časť bicykla v stúpaniach a zlepší jeho ovládanie v stúpaní. Opak je však pravdou: verzia s ľahšou 625 Wh batériou ponúka lepšiu ovládateľnosť, čo vám umožní rýchlejšie a jednoduchšie korigovať zadok bicykla. K módu Race by ste mali pristupovať ako k dobrému vínu, vychutnávať si ho so zámerom a s mierou, alebo riskovať nekontrolovateľnú jazdu po traily. Race režim má zvýšené oneskorenie pri vypínaní, keď prestanete šliapať do pedálov, čo si treba uvedomiť. Najmä pri prejazde úzkymi zákrutami si musíte dávať pozor na to, aby vás vytlačili z výjazdu a nenarazili ste do stromu. Netrvá však dlho, kým sa pohodlne naučíte používať režim Race, ktorý sa dobre kombinuje s režimom eMTB a umožňuje vám užívať si mnohé traily za sebou a prechádzať ich s novým zážitkom a uspokojením, keď sa dostanete na vrchol.
V zjazde sa na Orbei Wild 2023 cítite pohodlne a ste v jednote s bicyklom. Vyvážené rozloženie hmotnosti medzi prednou a zadnou časťou umožňuje dobrý prejazd zákrutami: nie je potrebné presúvať váhu dopredu, aby ste dosiahli priľnavosť k prednému kolesu. Pri zostupoch je tiež viditeľný rozdiel medzi dvoma veľkosťami batérie. Väčšia batéria s kapacitou 750 Wh zlepšuje stabilitu bicykla na rýchlych cestách, zatiaľ čo model s kapacitou 625 Wh má za následok lepšiu agilitu a pohotovejšie ovládanie v úzkych zákrutách. 

Pre koho je tento bicykel určený?


Ak máte aktívny štýl jazdy, budete odmenení obratným a agilným bicyklom, ale to neznamená, že menej aktívni jazdci nemôžu jazdiť na WILD bez toho, aby sa cítili neiste. Môžete ho pustiť v skalnatej sekcii trailu a pritom zostať presne v línii, kde chcete byť. Ak chcete, úzke zákruty viete prechádzať hravo a obratne. Keď sa blížite k nerovnému úseku, odpruženie vám dodá sebadôveru, aby ste ho jednoducho nechali ísť, namiesto toho, aby ste príloš riešili prejazd. Odpruženie má dostatočné rezervy na to, aby sa vyrovnalo s veľkými nárazmi, a podporu stredného zdvihu, aby vám uľahčilo malé skoky. Napriek tomu reaguje citlivo a spolu s pneumatikami s agresívnym dezénom vytvára veľa trakcie, dokonca aj v uvoľnenom teréne a úsekoch s odklonom. Keď sú veci strmé, WILD vám dáva voľnosť pohybu, vďaka krátkej sedlovej trubke a plne zasunutej teleksopickej sedlovke. 
Naša predajňa
Servis Bicyklov
Ako posielame bicykle
Každý bicykel pred odovzdaním, alebo odoslaním poskladáme, skontrolujeme a nastavíme. Keď bicykel posielame, uvoľníme riadidlá, dáme dole predné koleso, pedále (ak sú súčasťou balenia) a zabalíme ho do krabice, v ktorej ho odosielame.
Ako posielame bicykle
Našiel si lepšiu cenu?
Ak si našiel niekde lepšiu cenu za tovar, ktorý máme v eshope, klikni na link pod cenou produktu, pošli nám sumu a link na lacnejší tovar, my ti napíšeme či vieme cenu dorovnať.
Našiel si lepšiu cenu?
Doprava
Tovar posielame prostredníctvom kuriéra DPD, s doručením do 24 hodín po odoslaní. Pri objednávkach nad 300 eur je doprava zadarmo (ak nie je iná akcia).
Doprava
Platba
Za svoju objendávku môžeš zaplatiť, kartou, v hotovosti, na dobierku, alebo platbou prevodom.
Platba
Ako vrátim tovar?
Nepoškodený tovar v originálnom obale, s kompletnou dokumentáciou a faktúrou/bločkom nám pošli prostredníctvom kuriérskej služby, alebo prines do predajne na Lamačskú cestu 8 v Bratislave. Viac info aj formulár na odstúpenie od zmluvy nájdeš v obchodných podmienkach, alebo nám napíš na eshop@velocity.sk.
Ako vrátim tovar?
ASSOS
BIANCHI
CANNONDALE
HOKA
KTM
MERIDA
ON
ORBEA
POC
RIESE & MÜLLER
Wahoo
WOOM